2016-08-11 16:40:42• hírek • Kocsis Zoltán

Négy településen is épülettüzeket okozott a szerdai ítéletidő

Jelentős anyagi károkat okozott a Szatmár megyére szerda este lecsapó és az éjszaka során átvonuló ítéletidő, derül ki a Szamos készenléti felügyelőség összegzéséből. Két órán belül négy különböző településen okozott tűzesetet a villámlás, fákat csavart ki és borított az utakra a szél. Személyi sérülés azonban szerencsére sehol nem történt.

Az augusztusi zivatar késő délután köszöntött Szatmár megyére, a kiadós zápor mellett pedig az erős széllökések okoztak gondot. Utóbbiak következtében 17.15 körül Patóházán, a település főutcáján borult úttestre egy fa, majd bő négy órával később, 21.45 körül Nagykárolyban, a December 1 utcán. Mindkét esetben a tűzoltóknak kellett szabaddá tenniük az utat, eltakarítaniuk a fákat.

Az est beálltával aztán elkezdődött a villámcsapások sorozata. Az első 22.42-kor Királydarócon csapott le egy istállóra, amelynek tetőszerkezetéből mintegy 25 négyzetméter leégett, amíg a tűzoltók meg tudták fékezni a lángokat.

Alig két perccel később Józsefházán egy szénát tároló csűrben csaptak fel a lángok. Itt közel 400 bála széna, mezőgazdasági eszközök és a kerítés egy jó része semmisült meg.

Szűk egy órával később, 23.28-kor Vámfaluban, egy lakóházba csapott bele a mennykő. Amikor a tűzoltók a helyszínre értek, a tetőszerkezet nagy intenzitással égett - meg is semmisült. Azt viszont sikerült megakadályozni, hogy ne legyen a lángok martaléka a teljes épület.

Végezetül 0.36-kor Avasfelsőfaluban egy újabb csűr lett a villámok áldozata. Ezúttal közel egy tonna széna semmisült meg.

Szerencsére személyi sérülés sehol nem történt, az anyagi kár viszont nem lebecsülendő.

Mindezzel azonban nem ért véget a tűzoltók szerdai eseménynaptára, hisz 18.00 óra után pár perccel tűz ütött ki a Honvéd (Aurel Vlaicu) utcában, ahol mintegy egy hektárnyi aljnövényzett égett el. Az oltás egy órát vett igénybe és 19 óra körül ért véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: